Een koopwoning verhuren in Haarlem

Haarlem is een populaire stad, waar veel jonge gezinnen zich vestigen. Deze stad bevindt zich vlakbij Amsterdam, maar is een stuk goedkoper. Vandaar dat het erg aantrekkelijk is voor veel mensen. Daarnaast heeft ook Haarlem zelf een rijke cultuur en veel leuke winkels, wat het een gezellige stad maakt. Heb je een woning in Haarlem en wil je deze graag verhuren, dan is de kans groot dat hier zeker animo voor is. Echter kan je in Nederland niet zomaar je woning gaan verhuren en moet je bepaalde stappen ondernemen, voordat het huis als huurwoning de markt op kan gaan.

Wanneer mag ik mijn woning verhuren?

Mag je eigenlijk je woning zomaar verhuren als deze leegstaat? Het kan maar zo dat jij je oude woning niet verkocht krijgt, terwijl je al een tijdje in je nieuwe huis getrokken bent. Om dan te blijven zitten met dubbele lasten en een lege woning is natuurlijk hartstikke zonde. Het is dan ook niet gek dat je dan overweegt om de woning te gaan verhuren. Echter kan je niet zomaar je woning verhuren. Staat je woning zichtbaar leeg en tegelijkertijd te koop? Dan kan je hem verhuren via de leegstandswet. Dit is de snelste manier op een koopwoning te verhuren die tegelijkertijd te koop staat.

Regels en wetten met betrekking tot de verhuur

Als je je woning wilt verhuren in Haarlem, zal je in de meeste gevallen toestemming moeten hebben van de hypotheekverstrekker. Dit is de bank waar jij de hypotheek voor je woning hebt afgesloten. Zij beoordelen de situatie en kijken over verhuren nuttig en rendabel is. Als je toestemming krijgt van de hypotheekverstrekker, dan ben je er nog niet. Je moet namelijk ook toestemming hebben van de gemeente. Zij kunnen je een vergunning verstrekken waarmee jij je woning legaal kunt verhuren. Als je al je zaken op orde hebt, dan kan je opzoek gaan naar een huurder.
Verhuren via de makelaar

Je wilt je woning graag gaan verhuren en je hebt al je zaken op orde. Echter weet je niet zo goed waar je moet beginnen. In dat geval kan je ervoor kiezen om een makelaar te benaderen om je hierbij te helpen. De makelaar zet de woning voor je op de markt en brengt je in contact met potentiele huurders. De kans is groot dat je via de makkelijk snel een betrouwbare huurder gevonden hebt.

Een geschikte huurder vinden

Als je een huurder aan het zoeken bent, wil je natuurlijk een betrouwbaar persoon in je woning plaatsen. Iemand met een stabiel inkomen die de maandelijkse huur kan betalen is bijvoorbeeld een must. Je wilt immers geen problemen krijgen met de betaling. Daarnaast is het ook belangrijk dat je woning netjes blijft, met name wanneer het ook nog te koop staat. In dat geval kunnen mensen de woning namelijk nog steeds bezichtigen, wanneer ze interesse hebben. Een woning die er in dat geval uitgeleefd of slordig uitziet, zal geen goede indruk achter laten.

Op de website van Premiumhousing is meer info te vinden.

Een koopwoning verhuren in Haarlem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top